»

Saturday, December 17, 2011

Ombak Rindu
Pengarang  : Fauziah Ashari 
Negara  : Malaysia 
Bahasa  :  Bahasa Melayu 
Genre    :  Drama 
Penerbit   :   Alaf21 
Jenis media   :   Cetakan (kulit lembut) 
Bilangan muka surat   :   576 ms 
ISBN    :  983-124-029-9
Diikuti oleh  : Cinta Tiada Akhirnya, Rindu Cintaku

Sinopsis

Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bagaimana pula penerimaan Mila pada Izzah? Dapatkah hariz membahagiakan Izzah dan Mila? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?


Sumpah aku tak pergi tengok Movie Ombak Rindu,sebab apa? Sebab aku lagi senang baca novel dari tengok movie. Tapi aku minat giler dengan lagu Ombak Rindu, best!!!! 


Nak tengok Songlap atau Suatu Malam Kubur Berasap.....
Mudah-mudahan dapat, Amin,

2 comments:

  1. Thanks ye share kat sini..

    Saya ni, orang sibuk duk ombak rindu sane sini, saya satu hapak tak tau sampailah baca entri ni..

    Nak tanye org segan cm katak bawah tin susu pulak

    Latest entry-->Wordless Wednesday #2: Koleksi Mekap Part I

    ReplyDelete

Jom Mengomel dekat Citera Alline