»

Wednesday, December 19, 2012

Harapan Baru untuk Tahun Baru 2013


Assalamualikum...

Dear Dairy,

Harapan Baru untuk tahun baru 2013.


Wah bukan kemain lagi cakap pasal Year 2013, walhal sekarang ini, di hari ini, tarikh di lappy ini baru tanggal 19 Dec 2012. Yang sibuk-sibuk cakap pasal Year 2013 ni apa hal? Anything?

Oh my Dairy,

Sebelum masuk tahun baru 2013 ni, banyak kenangan-kenangan yang sedih dan gembira. Tapi kenangan di bawah buat Aku tak tahu mahu gembira atau tak.

  Aku dapat pergi temuduga then dapat jadi calon simpanan SPA.

 Orang kata jadi calon simpanan umpama sebelah kaki dalam sektor kerajaan kan?


Yup, maybe. Entahlah, masa tu Aku down jugak lah dapat result macam tu. Tapi ALLAH itu Maha Kaya dan MAHA KUASA. 

Last two weeks, ayah telefon cakap ada surat sampai untuk Aku. Nak tahu surat apa?


Aku dapat surat Tawaran Pelantikan Tetap ke Jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17 di Kementerian Kesihatan Malaysia. 

Wah, ayah paling gembira sampai dapat darah tinggi. Dan Aku sangat bersyukur kepada ALLAH atas rezeki yang diberikan ini.

My Dairy,

Oleh sebab itu jugak, Aku berharap agar Year 2013 yang akan tiba akan memberi Aku sinar, harapan dan peluang baru dalam sektor kerajaan ini. 

Penantian 4 tahun yang berbaloi.  Selama 1 tahun setengah Aku kerja di Legal Firm ni, banyak kali jugak lah Aku fikir nak quit cepat, tapi Mak, Abah, Ibu ngan Ayah larang, mungkin feeling orang tua ni tahu yang Aku bakal dapat kerja kerajaan.

By the way, 7 January 2013, Aku akan lapor diri. Tapi tempat lapor diri dan penempatan masih tak tahu lagi. Harap-harap Aku masih posting dalam daerah Johor lagi. Senang untuk berurusan dan jumpa Si Dia .


With love from me, 

p/s : ada sesiapa yang dapat tawaran sama dari KKM? Takut tak ada kawan time lapor diri ....

Kalau ada yang dapat jawatan sama ngan Aku, please email me at : ixorynna90elyn@gmail.com atau Tweet @AllineAmalina

39 comments:

  1. hye dear..tahniah..btw i dapat same jwtn mcm u..kwn i dri jhor pun ade jugak dapat..i dri mlk..but..cmne u boley tahu 7 january trikh lapor dri dear?

    ReplyDelete
  2. Aca : I dapat tahu melalui e-mail la...

    ReplyDelete
  3. Hyeee I pun dpt jwtn sama mcm u,tahniah utk u,,,btw I pn blum dpt sbrg emel or kol or surat tarikh lapor diri dan penempatan from kkm,,,tak sabar laaaa nak kerja,btw I pun da lama tunggu,,almost 4 years jgk,,,n my ayh pun satu2nya yg sgt gembira I dpt isi kekosongan jwtn tu...n so kita sama!!!hope jumpa nanti ye,,anything do email me, farzana.siti_sheikh@yahoo.com :)

    ReplyDelete
  4. salam..alline..
    nak tny..aline sempat buat medical check up?
    alline leh add fb akak x?leh sembg lbih lanjut psl lapor diri..fb akak shahidah sharipuddin..email syeida85@yahoo.com..kak tggu respon alline k..tq dear

    ReplyDelete
  5. Akak Shahidh, saya da e-mel akak...

    Nanti kita share2 yer...

    ReplyDelete
  6. Congrate, sy pun sma, tngu Surat posting lagI nine

    ReplyDelete
  7. tahniah! kite pun dapat jawatan and tawaran yang sama dengan korang semua. surat tawaran keluar pada 12 disember 2012 tapi surat tu sampai umah 31 disember 2012. dapat kite terus bukak laman web spa then terus terima surat setuju pelantikan. skg ngah tunggu surat lapor diri and penempatan .hope dapat posting di jb. if korang yang dah dapat tawaran and jawatan yang sama, add lah kite di fb.. mane tahu nanti dapat surat tawaran sesama and posting di tempat yang sama carik je Lily Bey atau email di lilyyusof@rocketmail.com.. thankyou for your sharing :)

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. aktif lg x blog ni? sy pn calon simpanan..dah dpt pn surat perlantikan tetap tu.. n da pn buat setuju terima perlantikan.. nk tnye dalam mase brape lme kite akan dpt tarikh n tempat melapor dr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk email sy bleh x?? sbb kita sama ni..sng nk tanya paper...cintahbeauty@gmail.com

      Delete
    2. Hii sy pun tgh tgu surat lapor diri jwtn pmbntu tadbir operasi jga under kkm..email pls...queenb200487@gmail.com

      Delete
  10. anonymous...

    awk dpt tuk jawatan ape yer?? bc msg ni bleh email sy d cintahbeauty@gmail.com...
    sbb sy pun sama mcm awk ni...

    ReplyDelete
  11. blogger, jom join!

    http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/07/wang-tunai-rm5000-untuk-blogger.html

    ReplyDelete
  12. klu yang dpt PTPO kat KKM surat bln jun lapor diri pada 2 sep 2013...dalam minggu ni blh check penempatan kat website KKM yea kawan2..

    ReplyDelete
  13. saya nak tanya kalau dapat surat bulan julai sama juga ka lapor diri 2 sep 2013 ni

    ReplyDelete
  14. sy pon dapat july..2sept 2013 lapor diri di jabatan kesihatan negeri selangor...ada yg sama x

    ReplyDelete
  15. yeay result posting da kuar td..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy..
      Selamat menempuh alam p'kerjaan under gov ;)

      Delete
  16. Ada sape2 dpat dkat intitut kanser negara x?

    ReplyDelete
  17. hye all i nk tnye la..konpius ni..klo dpt yg ni mean mmg kte akn kerja kt cni kan..sbb ade yg sy terbaca ckp if dpt melapor dri xsemesti nya kerja cni..ade yg ckp lapor diri n penempatan berbeza2..help!!!

    Tempat melapor diri PENGARAH KESIHATAN NEGERI JABATAN KESIHATAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR KOMPLEKS PEJABAT-PEJABAT KESIHATAN

    Urusan PENEMPATAN CALON BARU

    Tempat penempatan wajib JABATAN KESIHATAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR
    Tarikh penempatan 02-09-2013
    Nota TIADA

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiii..
      Sy ada kol KKM klmarin dorg ckp kita kna p lapor diri dulu d tmpt yg d ttpkan then kat sna baru kita tau kat mna kita btugas..btw congrate..

      Delete
    2. Owh yke..ala mean mybe dpt jauh ke nnti ni..ke akn area kl gak..ala bru nk eppy..

      Delete
  18. Haiii ols..
    Ada x yg lapor diri kat Sabah?
    jbtn kesihatan neg.sabah...

    ReplyDelete
  19. ada yg kena lapor diri di jabatan kesihatan negeri selangor x?

    ReplyDelete
  20. hye saya lapor diri 2hb sept 2013 kt HKL...ada sesape yg dpt sama bleh email saya frezzlow@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. hii., nak tnya masa lapor diri tu kena buat apa yaa.. kongsi kan boleh??

    ReplyDelete
  22. saya mohon kebenaran dari pihak cik/puan untuk saya gunakan surat tawaran kerja cik/puan sebagai sampel bagi pembelajaran saya...

    ReplyDelete
  23. salam.. sy berjaya dpt kerjaya pembantu tadbir perkeranian dan operasi gred n17 2014 ... bulan julai lepas... tpi smpai skunk sy belum dpt lagi surat lapor diri... kt email tulis sy kena lapor diri di putrajaya .. tpi surat rasmi belum dpt... skunk dah bulan ogos.. adkah surat rasmi tersebut mmg lmbt smpai.. sebab sy skunk tgah bekerja n perlu meletakkan notis berhenti slma sebulan... boleh x britahu sy.. sbb ni kali pertama sy berjaya... #Terimakasih ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai awk sye pon dpt jgk utk jwatan ni
      btw mmg lapor kt putrajaya eh?

      Delete
  24. Salam, nurul hazirah n ezwan..korang baru dapat keputusan temuduga kan? share la email..mane tau kt same tempat lapor diri..email sy surya_eta@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  25. salam.sy dpt keputusan sbgai calon simpanan pt p/o kkm.time tu hampa sbab dpt calon simpanan je.smlm terkejut dpt surat tawaran dr spa.sy coll kkm pg td dia ckp lapor diri dlm bulan sept atau pling lewat oktober 2014.nebes ni sbab akhirnya dpt gak jd penjawat awam.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Safwan dari negeri mana?sama lah sya pon..dh settle akuan sumpah n medical check up..tunggu surat lapor diri..nervous

      Delete
    2. Salam.. sy pon sama.. tgh tggu surat lapor diri.. hope bleh sharing2 info.. :)

      Delete
    3. Dr terengganu..awak?

      Delete
  26. dari kedah..awak ada call kkm tanya bila kita lapor diri?

    ReplyDelete

Jom Mengomel dekat Citera Alline